Yin yoga

Yin Yoga is een zachte en meditatieve vorm van yoga waarin diepe ontspanning en stimulatie van levensenergie samenkomen.

Het is een tegenhanger van ons vaak snelle en hectische bestaan (Yang). Yin yoga kan je helpen om beter om te gaan met stress en weer in contact te komen met jouw lijf. Yin yoga geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord.

Yin yoga richt zich met name op het bindweefsel en de gewrichten. Omdat bindweefsel “traag” weefsel is, verblijf je bij yin yoga langer, zo’n 2-5 minuten, in een houding. Hierdoor kun je het bindweefsel aanspreken. Je krijgt alle tijd om te onderzoeken waar op dat moment jouw aandacht gevraagd wordt. Door met je aandacht aanwezig te zijn in het lichaam, en contact te maken met je gevoel, ontstaat er ruimte om de grenzen van lichaam en geest in stilte te leren kennen.

Door je helemaal aan een yin houding over te geven, en eigenlijk “niets” te doen, maar de zwaartekracht het werk te laten doen, zul je ruimte gaan ervaren en kun je spanning loslaten.

Bij alle yin houdingen worden bepaalde meridianen (energiebanen gelegen in het bindweefsel) door middel van stretch óf druk gestimuleerd. Je kunt op die manier blokkades opheffen en zorgen voor een goede doorstroming van de Chi (levensenergie) wat volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze dé basis is van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Yin yoga verhoogt je weerstand, je vitaliteit en je weerbaarheid. Niet alleen op het fysieke vlak, maar juist ook op mentaal, emotioneel en energetisch niveau zul je een positieve verandering ervaren.

Yin yoga is de ideale yogavorm voor mensen die op zoek zijn naar minder stress, en meer balans in hun leven.

Kom het zelf eens ervaren en maak een afspraak voor een proefles! Ik leg graag een matje voor je klaar.

Lavendel Yoga: voor bloei en balans

voor meer informatie of neem contact op met Yfke Kingma.